Om

bild på mikael granberg i rullstolfunktionswebben.se är en websida som skapades och förnärvarande uppdateras av mig, Mikael Granberg. Funktionswebben finns också på Facebook och Instagram. När jag startade Funktionswebben som ett litet hobbyprojekt våren 2016 hade jag massa tankar om vad jag ville göra. Jag ville göra allt möjligt. Det fanns ju så mycket som behövde göras åt alla som ramlade mellan stolarna i systemet och alla orättvisor i samhället. En idé var att skapa ett forum med tips och idéer om hjälpmedel och smarta lösningar för funktionshindrade. En annan tanke var att skapa en portal till andra funktionshinders forum på nätet. Jag funderade också på en dagbok om mig själv. Mitt huvud var fullt med idéer. Under de drygt sju åren jag har utvecklat Funktionswebben på Internet, Facebook och nu senast på Instagram, så har det kommit att handla om alltifrån saker jag själv som funktionshindrad råkat ut för - både bra och dåligt. Till att sprida information och dela inlägg på sociala medier om personer som ramlar mellan stolarna i systemen, blir av med sin assistans eller liknande. Det enda som jag egentligen var säker på från början var att jag ville rikta mig till ALLA människor. Kanske i synnerhet till de med fysiska funktionshinder för det är där jag själv befinner mig. Men jag ville att alla skulle kunna vara med att ta del av Funktionswebben och även bidra med sina egna erfarenheter. Jag ville framförallt bort från indelningen i diagnoser eller specifika problem som man ofta hittar i många andra grupper och forum på nätet. Det behövdes ett forum där alla kunde känna igen sig och där man belyste den generella problematiken och de bästa tipsen och lösningarna fär människor med funktionsvarianser i samhället. Jag var också helt säker på att det saknades ett forum där tips och idéer blandades med konkreta exempel och erfarenheter. Både vad det gäller hjälpmedel, bistånd och andra resurser som kan vara bra för både funktionshindrade, anhöriga, politiker och andra.
 

Syfte

Nu när jag i drygt sju år har hållit på med lite av varje här på Funktionswebben så känner jag fortfarande att jag vill forska vidare och fundera på hur mitt lilla hobbyprojekt skall kunna hjälpa andra människor. För det är väl främst det jag vill åstadkomma med Funktionswebben - att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter och därigenom hjälpa andra. Så här långt har jag delat med mig av mina egna erfarenheter och på olika sätt lyft fram olika samhällsproblem som uppstår för funktionshindrade och genom kunskap försöka påverka beslutsfattare och politiker i syfte med att förbättra och förändra.

 

Lite kort om mig själv

Jag har bott i Partille utanför Göteborg i nästan hela mitt liv. Sedan 10-årsåldern har jag haft min reumatiska sjukdom. Under åren som gått har jag successivt blivit sämre och blivit mer orörlig och har mer smärta och stelhet. Detta har gjort att jag i dagsläget behöver hjälp med i princip alla fysiska moment i mitt liv. Utan mina personliga assistenter hade jag fått spendera mina dagar i sängen. Men #tackvareassistansen har jag möjlighet att fortsätta uppleva saker och dela med mig av mina erfarenheter.